Problémy s IT řešíme přímo u Vás nebo na naší pobočce na ul. Vídeňská 202/119e, Brno.

Jak připojit k Wi-Fi starou televizi a Smart TV

Víte, že k Wi-Fi a internetu obecně můžete připojit Smart TV i starou televizi? A dokonce to není žádná věda. Do chytré televize dostanete internetové připojení na pár kliknutí, a pokud vlastníte starší televizor, bude vám stačit pomocník v podobě „chytré krabičky“.

POMOZTE MI PŘIPOJIT TV K WI-FI

Sledování seriálů na streamovacích platformách, používání aplikací nebo surfování po webových stránkách. Abyste na své televizi mohli provádět tyto činnosti (a řadu dalších), je nutné ji připojit k internetu. 

Jak na to? Postup se liší podle toho, jestli vlastníte klasickou (starou) televizi, nebo Smart TV. Přinášíme vám rady pro oba případy. 

Jak připojit k internetu Smart TV

ovládání chytré televize

Jestliže jste si pořídili Smart TV, máte prakticky vyhráno. Chytré televize se totiž umí připojit k internetu napřímo, bez nutnosti používat jakékoliv další zařízení. Naprostou většinu Smart TV můžete připojit dvěma způsoby:

Připojení Smart TV k internetu kabelem 

V tomto případě budete potřebovat síťový kabel, jehož jeden konec zapojíte do zadní části televize (do konektoru s nápisem „LAN“) a druhý konec do routeru, případně do síťové zásuvky na zdi. Jestli vaše připojení běží, jak má, měl by internet na Smart TV začít okamžitě fungovat.

Připojení Smart TV k internetu přes Wi-Fi 

Při bezdrátovém připojení nepotřebujete žádný kabel, stačí se k Wi-Fi připojit v nastavení chytré televize. Přesný postup záleží na značce a modelu vaší Smart TV, ale obecně postupujte takto: 

  1. Otevřete sekci Nastavení
  2. V nastavení vyberte položku Síť/Nastavení sítě
  3. V seznamu Wi-Fi najděte tu svou a připojte se k ní
  4. To je vše, internet na Smart TV by měl začít ihned fungovat

Smart TV a internet? Připojení kabelem je stabilnější i rychlejší

Pokud se budete rozhodovat, jestli Smart TV připojit k internet přesu Wi-Fi, nebo pomocí kabelu, doporučujeme jednoznačně druhou variantu. Pevné připojení je totiž stabilnější a většinou i rychlejší.

Které Smart TV připojíte k Wi-Fi

K Wi-Fi a internetu lze připojit jakoukoliv chytrou televizi, mimo jiné tyto:

  • Smart TV Samsung
  • Smart TV LG
  • Smart TV Philips
  • Smart TV Panasonic
  • Smart TV PCL

Jak připojit k Wi-Fi starou televizi

Wi-Fi router na stolu

Máte doma starou televizi bez přístupu k Wi-Fi a nechce se vám pořizovat novou? Nic není ztraceno, i pro takovou TV je možné zajistit přístup na internet. Je ale nutné, aby vaše TV měla aspoň HDMI port

Pakliže vaše televize HDMI port má (běžně se nachází na zadní, nebo boční straně TV), můžete ji k internetu připojit dvěma způsoby:

Připojení staré TV k internetu pomocí Smart boxu

Smart box (nebo také multimediální centrum) je chytrá krabička, která z vaší staré televize udělá chytrou, a tím pádem vám zajistí i připojení k Wi-Fi/internetu. Jak to funguje? 

Smart box připojíte přes síťový kabel do routeru a televizi zapojíte pomocí HDMI kabelu k Smart boxu. Po propojení televize s multimediálním centrem bude vaše staré televize fungovat stejně, jako byste měli doma Smart TV – včetně přístupu na internet. Můžete používat aplikace jako Netflix a YouTube nebo stahovat a používat různé aplikace.

Multimediální centrum dnes běžně pořídíte na internetu za vyšší stovky korun, případně nižší tisíce, ale dodat vám ho může i váš TV/internetový poskytovatel.

Připojení staré TV k internetu pomocí set-top boxu

Alternativou k multimediálnímu centru je set-top box. Ten se v mnohém podobá Smart boxu, umožňuje připojení k internetu, a tím pádem například používání internetové televize (IPTV). 

Set-top boxy ale na rozdíl od multimediálního centra nedisponují operačním systémem, a tak nenabízejí ani některé chytré funkce, kterými se může pochlubit Smart box.

Jestli ale potřebujete připojit starou TV k internetu kvůli tomu, abyste mohli sledovat TV kanály, bude pro vás set-top box dostačující. Někdy je nicméně nutné mít set-top box přednastavený od TV/internetového poskytovatele.

Potřebujete internet v televizi? Pomůžeme

Pokud si s připojením televize k Wi-Fi/internetu nevíte rady, obraťte se na naše hodinové ajťáky. Během několika minut vám poradí online na dálku, nebo klidně přímo na místě u vás doma.

Zavolejte na číslo 724 193 499, napište do chatu tady na webu nebo se ozvěte přes poptávkový formulář.

Líbí se vám článek? Nepropásněte další!

Přihlaste se do občasníku hodinových ajťáků a získejte chytré IT tipy

    Odesláním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

    Odborná pomoc on-line, ve Vaší provozovně, nebo u nás v IT servisu

    Někdy stačí malá rada po telefonu, jindy je potřeba fyzický zásah IT odborníka. Jsme připraveni na obojí.

     

    Vyřešíme problém

    Zajistíme vám spolehlivý servis u nás v Brně, nebo vyřešíme nastavení IT techniky po telefonu. Neřešte problémy, které nejsou vaše „parketa“.

    Pomůžeme s konektivitou

    Potřebujete vyřešit konektivitu nebo zlepšit pokrytí Wi-Fi u vás doma nebo v kanceláři? Nechte si kvalitně pomoci našimi odborníky.

    Nastavíme server

    Potřebujete pomoci se zásahy na serveru, zálohováním či přesunem do cloudu, nebo nastavením aktivního monitoringu vaší sítě? Kontaktujte naše ajťáky