Problémy s IT řešíme přímo u Vás nebo na naší pobočce na ul. Vídeňská 202/119e, Brno.

Teamviewer aneb aplikace, přes kterou na dálku vyřešíme servis počítače i mobilu

Aby hodinoví ajťáci provedli servis a nastavení IT techniky, nemusí za zákazníkem pokaždé jezdit osobně. Jak je to možné? Díky speciálnímu softwaru (aplikaci), která nese název Teamviewer. Na následujících řádcích se dozvíte, jak funguje a jak by mohla pomoci i vám, když budete mít potíže s PC, mobilem nebo tabletem. 

CHCI SERVIS NA DÁLKU

Co je Teamviewer? Šikovný pomocník pro (nejen) opravu počítačů

Teamviewer je nejpoužívanější aplikace pro vzdálený přístup k počítačům, ale také k mobilům nebo tabletům. Skvělým pomocníkem se stává ve chvíli, kdy od IT odborníka potřebujete, aby vám nastavil nebo opravil zařízení na dálku. 

Teamviewer však má i další praktická využití. Když například budete stovky kilometrů od domova a zjistíte, že se co nejdřív potřebujete dostat do svého PC (například kvůli nahlédnutí do pracovních dokumentů), jednoduše se k počítači připojíte z jiného zařízení přes Teamviewer. Kromě samotné aplikace je k tomu potřeba ještě internetové připojení.

Tento software je zároveň alternativou k běžnému vzdálenému přístupu pomocí VPN (virtuální privátní síť), v jednodušším a intuitivnějším řešení.

Jak Teamviewer funguje

Princip fungování Teamvieweru, respektive jeho hlavní funkce v podobě vzdáleného přístupu, je jednoduchý. Na zařízení, které chcete ovládat na dálku (například stolní počítač) aplikaci spustíte a povolíte v ní vzdálený přístup druhému zařízení (například notebook), které se může nacházet klidně na druhé straně světa. Povolení lze udělit pomocí devítimístného čísla a specifické hesla, aby se do PC nedostal jiný člověk.

Jakmile přístup povolíte, osoba sedící u notebooku má vzdálený přístup k počítači, tím pádem jej může na dálku ovládat.  

Co všechno Teamviewer umí

Pan pije kafe a dívá do notebooku

Nejčastěji se Teamviewer používá právě ke vzdálenému přístupu a ke stejnému účelu ho nejvíc využívají i naši hodinoví ajťáci. Tento software má ale i další funkce, například:

  • vzdálený přenos souborů
  • vzdálený tisk dokumentů
  • pořádání videohovorů
  • textový chat nebo pořizování snímků obrazovky
  • a spoustu dalších…

Přes Teamviewer vám opravíme počítač, mobil i tablet

Mezi velké výhody Teamvieweru patří jeho univerzálnost – můžeme přes něj na dálku nastavovat a opravovat jak počítače, tak i mobily nebo tablety. Ať už vás trápí trable s kterýmkoliv z těchto zařízení, naši profíci se k němu snadno připojí a pomohou vám potíže vyřešit během několika minut, bez nutnosti osobní návštěvy.

Na dálku odvirujeme počítač i nainstalujeme aplikace

Pokud potřebujete odbornou IT pomoc a povolíte našim hodinovým ajťákům vzdálený přístup ke svému zařízení, na dálku za vás vyřeší celou řadu komplikací. Mezi ty nejčastější patří třeba: 

  • odvirování a vyčištění počítače
  • instalace nových programů
  • nastavení Wi-Fi
  • instalace tiskárny
  • základní nastavení počítače, mobilu nebo tabletu
  • názorné ukázky, jak používat aplikace na PC, mobilu i tabletu

Je Teamviewer zdarma?

Používate-li Teamviewer jako jednotlivec pro nekomerční účely, můžete jej pro vzdálený přístup používat zdarma. Když tedy budete potřebovat vzdálenou pomoc od hodinových ajťáků, využívání aplikace vás nebude nic stát.

Jak Teamviewer stáhnout a nainstalovat

Aplikaci Teamviewer stáhnete jednoduše přímo na oficiálních webových stránkách provozovatele. Sami si vyberete, pro jaký typ zařízení a jaký operační systém Teamviewer potřebujete. 

Následně už postupujte podle pokynů na webu Teamvieweru. Aplikaci je možné na počítači spustit i bez instalace

O bezpečnost nemusíte mít obavy

IT bezpečnost

Na závěr to nejdůležitější: bezpečnost. Teamviewer je maximálně zabezpečená a léty prověřená aplikace, takže pokud povolíte vzdálený přístup jen požadovaným osobám a nikoli nezvaným hostům, žádné nebezpečí vám nehrozí. Potřebujete-li detailně pomoci se zabezpečením aplikace, hodinoví ajťáci vám budou k ruce. 

Objednejte si hodinového ajťáka 

Ať potřebujete pomoci se servisem a nastavením svých zařízení na dálku, nebo osobně u sebe doma, rádi vám kdykoliv pomůžeme. Stačí, když nás kontaktujete v chatu tady na webu, na e-mailu [email protected] nebo na čísle 724 193 499.

Líbí se vám článek? Nepropásněte další!

Přihlaste se do občasníku hodinových ajťáků a získejte chytré IT tipy

    Odesláním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

    Odborná pomoc on-line, ve Vaší provozovně, nebo u nás v IT servisu

    Někdy stačí malá rada po telefonu, jindy je potřeba fyzický zásah IT odborníka. Jsme připraveni na obojí.

     

    Vyřešíme problém

    Zajistíme vám spolehlivý servis u nás v Brně, nebo vyřešíme nastavení IT techniky po telefonu. Neřešte problémy, které nejsou vaše „parketa“.

    Pomůžeme s konektivitou

    Potřebujete vyřešit konektivitu nebo zlepšit pokrytí Wi-Fi u vás doma nebo v kanceláři? Nechte si kvalitně pomoci našimi odborníky.

    Nastavíme server

    Potřebujete pomoci se zásahy na serveru, zálohováním či přesunem do cloudu, nebo nastavením aktivního monitoringu vaší sítě? Kontaktujte naše ajťáky