Problémy s IT řešíme přímo u Vás nebo na naší pobočce na ul. Vídeňská 202/119e, Brno.

Proč mají hodinoví ajťáci smysl?

Možná jste už zaznamenali, že jsme se před nedávnem trochu rozhodli pozměnit náturu naší služby Nastav.IT. Tedy vlastně ne trochu – ale úplně a od píky. Nyní se vedle servisu a poradenství pro firmy zaměřujeme také na širokou veřejnost a jednotlivce. S tím samozřejmě přichází celá řada nových výzev – a my jsme se rozhodli je přivítat s otevřenou náručí. Proč?

„Vy jste se asi zbláznili, ne?“ Taková byla nejedna reakce z mého okolí, když jsme se rozhodli začít poskytovat široké spektrum našich služeb i obyčejným smrtelníkům. Omluvte prosím tu trochu nadsázky. Vlastně jsem si podobnou otázku pokládal i já sám.

Aby také ne – vždyť jsme se právě rozhodli provozovat službu, ze které většině technikům hrůzou vstávají vlasy na hlavě. Hned jsem si vybavil tradiční telefonáty mé maminky, které začínaly frázemi jako „sedím tady na tom internetu a vyskočilo mi nějaké okno – a vůbec nevím, co mám dělat”. Anebo třeba „měla jsem tady v mobilu jedno tlačítko a zmizelo, jak to mám spustit?”

Ostatně to dost možná znáte sami. Některé technologické peripetie našich příbuzných nám přijdou až trestuhodně intuitivní – a vyřešíme je pár kliknutími. Jindy si ale nevíme rady ani my sami. Alespoň ne hned. Nikdo holt nemůže být odborníkem na všechno – a proto jsme sestavili náš tým hodinových ajťáků.

Opravdu ale chceme takovou službu nabízet zákazníkům a suplovat tak výjimečně trpělivé syny, vnuky a další rodinné příslušníky a známé, kteří zrovna nemají čas? V zahraničí se tato služba těší stále větší popularitě. Mnoho lidí se například v důchodu rozhodne pořídit si počítač a prozkoumat možnosti internetu, nebo si koupí až moc chytrou televizi.

Někoho trápí slabý signál Wi-Fi na zahradě nebo jiné výzvy v podobě moderních technologií. Přestože mám někdy pocit, že během takového rozhovoru nebo návštěvy zestárnu o několik let, odměnou je vždy vřelé poděkování.

Mezi mé životní úspěchy patří například zprovoznění nového telefonu mé maminky, který jsme nastavovali přes videohovor – ten běžel pro změnu na tátově telefonu. A co ten fakt, že můj děda v 80 letech pravidelně používá Facebook, e-mail, YouTube a čte zprávy výhradně online. Díky tomu mohu být s rodinou v kontaktu i když zrovna nemám čas je navštívit, poslat jim fotky z dovolené nebo je jinak virtuálně potěšit. A tak někdy byť nemalé úsilí na začátku za to všechno rozhodně stojí.

Cílem tedy není pouze jednorázově vyřešit problém, chceme zákazníky zároveň edukovat, poskytnout jim třeba jen krátkou radu a tak podobně. Protože někdy stačí jen málo a nastane velký posun. Chceme pomoci všem, kdo naše služby ocení. Stejně jako lidé využívají služeb hodinového manžela, když ani po měsíci zeťák neprovedl slíbenou opravu vodovodní baterie. Nabídneme, přivezeme, nastavíme, zprovozníme, zaškolíme, opravíme a s čímkoliv rádi poradíme, zkrátka nám přenecháte všechny starosti a na vás zbydou jen radosti. Jsme nová generace hodinových manželů v oblasti IT a moderních technologií. A ještě o nás uslyšíte. Nebojíme se ani té nejchytřejší televize, jediné co nás děsí je pomalý internet, ale i s tím si umíme poradit.

Marian Moštík, jednatel

Líbí se vám článek? Nepropásněte další!

Přihlaste se do občasníku hodinových ajťáků a získejte chytré IT tipy

    Odesláním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

    Odborná pomoc on-line, ve Vaší provozovně, nebo u nás v IT servisu

    Někdy stačí malá rada po telefonu, jindy je potřeba fyzický zásah IT odborníka. Jsme připraveni na obojí.

     

    Vyřešíme problém

    Zajistíme vám spolehlivý servis u nás v Brně, nebo vyřešíme nastavení IT techniky po telefonu. Neřešte problémy, které nejsou vaše „parketa“.

    Pomůžeme s konektivitou

    Potřebujete vyřešit konektivitu nebo zlepšit pokrytí Wi-Fi u vás doma nebo v kanceláři? Nechte si kvalitně pomoci našimi odborníky.

    Nastavíme server

    Potřebujete pomoci se zásahy na serveru, zálohováním či přesunem do cloudu, nebo nastavením aktivního monitoringu vaší sítě? Kontaktujte naše ajťáky